Műveletek

Venezuelai függőágyak

A Fuggoagy.info wikiből

Venezuelában egész falvak nőnek fel függőágyakban. A XX. század második felében sok tudós, kutató, kalandor, geológus és más, nem bennszülött látogatók, akik a közép-, és dél-amerikai dzsungelekbe érkeztek, gyorsan használatba vették és megszerették a venezuelai függőágyakat.

venezuelai függőágy

Ezek, főleg tervezésüknek köszönhetően használójukat megvédik a különböző rovaroktól, férgektől, skorpióktól és kígyóktól. Dél-Amerika nem éppen barátságos, dzsungellel borított környezete arra késztette a nyugati felfedezőket hogy a venezuelai függőágyakat tovább fejlesszék hogy azok, más trópusi környezetben is használatra alkalmassá váljanak.

A venezuelai függőágyak szükségszerűen jó légáteresztő képességgel rendelkező anyagból készülnek, hogy ezzel is megakadályozzák az esetleges gombás fertőzéseket, melyet a rendszeres eső és az állandó magas páratartalom okozhat.

Finom szövésüknek és a szúnyoghálónak köszönhetően igen hatékony védelmet nyújtanak a szúnyogok (és az általuk terjesztett malária), repülő rovarok, bogarak és más csúszó mászó élőlények ellen. Kiegészíthető egy felső vízálló résszel, ami megóvja használóját a heves esőzések és a fákról lehulló ágak, csapadék vagy pára ellen. Kiképzésüknek köszönhetően a nagyobb állatok harapásai ellen is védelmet nyújtó függőágyat tehát joggal nevezhetjük igazi „dzsungel függőágyaknak”.

venezuelai függőágyak


venezuelai függőágyak